Svet magičnega

To je RPG forum, kjer bote lahko našli nekaj zase, ne glede na to kaj vas veseli. Tu notri se bojo namreč znašli liki in kraji vseh fantazijskih del (ali vaših idej)
 
KazaloKazalo  CalendarCalendar  Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj  IščiIšči  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava  

Share | 
 

 čarovniki in čarovnice

Go down 
AvtorSporočilo
Jamila Gavell
Admin
Admin


Število prispevkov : 17
Join date : 29/07/2015

ObjavljaNaslov sporočila: čarovniki in čarovnice   Sre 29 Jul 2015, 04:48

Čarovniki in čarovnice izgledajo popolnoma tako kot navadni ljudje. Tudi enake karakteristike imajo. Fizično niso nič močnejši (razen če si pomagajo s kakšnim napojem ali čarovnijo). Imajo pa sposobnost čaranja in izdelave napojev ter uporabe raznih čarobnih predmetov s katerimi si lahko pomagajo. Imajo lahko le ime ali pa uporabljajo ime in priimek (nikakor pa ne morejo imeti več kot 2 imena in 2 priimka, razen če je to odobril administrator). Imajo različne posebne zmožnosti, ki jih lahko moderator odobri ali zavrne. 

Nimajo strani, razvrščeni so po domovih. V vsakem najdemo tako slabe, kot dobre ljudi. V domove so razvrščeni tudi odrasli. Vsak dom ima svojega ustanovitelja, ki je šef tega doma. 
Drznvraan: Tu so kreativni, inteligenti, znanjaželjni, ambiciozni, ustanoviteljica je Daniela Drznvraan
Gryfondom: Tu so pogumni, vztrajni, odločni, ponosni, ustanovitelj je Godric Gryfondom
Pihpuff: Tu so delavni, pravični, prijazni, sočutni, zvesti, ustanoviteljica je Perwola Pihpuff
Spolzgad: Tu so večinoma osebe, ki se stegujejo po temni magiji saj so tu notri ljudje, ki pridejo do svojega cilja ne glede na pot. Čeprav med seboj tekmujejo pa stopijo skupaj in če užališ enega imaš probleme z vsemi, ustanovitelj je Salazar Spolzgad


opis za čarovnike:
Rasa: čarovnik (ne spreminjaš)
Ime: (1 ali 2 imeni)
Priimek: (1 ali 2 priimka)
Dom: (Drznvraan, Gryfondom, Pihpuff ali Spolzgad)
Starost: (med 10 in 200 let)
Videz: (kako izgleda tvoj lik po zunanjosti in kako se oblači)
Značaj: (kakšnega značaja je tvoj lik, dobre in slabe lastnosti, hobiji)
Družina: (opiši svojo družino)
Sposobnosti: (vse čarovniške sposobnosti ki odlikujejo tvoj lik)
Največja hiba: (lastnosti ki tvoj lik ovirajo)
Zgodovina: (zgodovina tvojega lika do začetka tvoje RPG poti (ni treba pisat vse od prvega kakca naprej...pač take pomembnejše stvari no))
Mag: (natančno opiši kako tvoj lik izgleda, če se spremeni v žival (z dovoljenjem administratorja tudi v mitološko bitje) v primeru če se ti nameni sreča in moderator sprejme to posebnost)
Metamorf: (tvoj lik lahko spreminja svoj videz omejeno ali neomejeno(možnosti in slabosti si izmisli sam) in moraš opisati kako se spreminja ter kakšne so morebitne slabosti tega, morda boš imel srečo in ti moderator dovoli to posebnost)
Bivališče: (napiši kraj in bivališče, ki bi ga rad imel (potrdi administrator) ((kasneje lahko spremeniš))
Živalski ljubljenčki: (imena ljubljenčkov ki jih mora potrditi moderator) ((kasneje lahko spremeniš/dobiš nove)

Bivališče-opis: (tu lahko predlagaš kakšno naj bo tvoje bivališče (natančno opisi vse lastnosti in posebnosti izgled in število sob, opremljenost, dovoljena je ena ne prevelika slika, ostale lahko pripneš z linki) ki ga mora odobriti moderator) ((kasneje lahko spreminjaš))


Živali-opis: (za vsakega ljubljenčka moraš napisati opis posebaj, moderator pa ti jih odobri) ((opišeš vsakega posebaj po spodnji kodi))

Ime: (ime ljubljenčka)
Natančna vrsta: (npr: pes - labradorec)
Videz: (natančno opiši, lahko prilepiš tudi  ne preveliko sliko) 
Značaj: (opiši značaj ljubljenčka)
Sposobnosti: (v realnih mejah tega bitja, napiši v čem je tvoj ljubljenček izredno dober in v čem slab (pes ne more biti hiter letalec kr ne leti, in zajci niso odlični plavalci itd.))

V primeru, da si izmisliš neka čarobna bitja za ljubljenčke, ki niso že obstoječa v kakšnem fantazijskem delu, jih mora predhodno nujno odobriti administrator.

opis za metlo (moderator jo lahko komu tudi zavrne, da se jo dobiti tudi kasneje):[/b]

Vrsta metle: (kako se imenuje ta metla)

Videz: (kako izgleda)

Sposobnsoti: (kakšne so njene značilnosti)


Nazadnje urejal/a Jamila Gavell Sob 08 Avg 2015, 01:24; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh Go down
http://svet-magicnega.forumsl.net
Godric Gryfondom

Godric Gryfondom

Število prispevkov : 1
Join date : 29/07/2015

ObjavljaNaslov sporočila: Re: čarovniki in čarovnice   Čet 30 Jul 2015, 16:14

Rasa: čarovnik (ne spreminjaš)
Ime: Godric
Priimek: Gryfondom
Dom: Gryfondom
Starost: 200 let
Videz: Oblečen ima dolg zlato-rdeč plašč.
Značaj: Je zelo pogumen in hraber. Včasih se rad razburi.
Družina: Ima ženo Nicolo, in sina Andreasa.
Sposobnosti: Je eden od štirih najmočnejših čarovnikov.
Največja hiba: Pred svojimi adrenalinskimi dejanji ne razmisli vedno dovolj razsodno in pogosto zaide v težave.
Zgodovina: Je eden glavnih ustanoviteljev Bradavičarke (Hogwarts).
Mag: Je zelo preprost. Spremeni se lahko v zmaja. Kot zmaj je škrlatne barve z zlatimi očmi in kremplji. Prav tako ima zlate luske po trebuhu in spodnji strani repa. Zlat je tudi njegov jezik.
Metamorf: /
Bivališče: Godricov dol.
Živalski ljubljenčki: Brez ljubljenčkov.

Bivališče-opis: Živi v prelepi hiši v Godricovem dolu, ki jo je pozidal sam. Večino časa seveda preživi na Bradavičarki, tako da ga ni kaj veliko doma. Hiša ima 4 sobe.

Živali-opis: Brez ljubljenčkov.___________________________________________________
Godric Gryfondom ustanovitelj in voditelj čarovniškega doma Gryfondoma
Nazaj na vrh Go down
Perwola Pihpuff

Perwola Pihpuff

Število prispevkov : 1
Join date : 29/07/2015

ObjavljaNaslov sporočila: Re: čarovniki in čarovnice   Pon 10 Avg 2015, 11:27

opis za čarovnike:
Rasa: čarovnik
Ime: Perwola
Priimek: Pihpuff
Dom: Pihpuff
Starost: 200 let
Videz: Perwola Pihpuff, ustanoviteljica in voditeljica čarovniškega doma Pihpuffa ni preveč visoke rasti. Meri le do višine 160 centimetrov. Ima lase, ki so zelo svetle barve segajo pa ji do dolžine komolcev. Kljub njeni starosti njeni lasje ne sivijo. Še zmeraj so taki kot so bili nekoč. A vseeno jih skriva in jih ima spete v sramežljivo, a hkrati elegantno figo. Njen obraz je nekoliko bolj okrogloličen, kot tudi njena postava. Kljub njeni debelušni postavi pa ji je v življenju dvorilo že mnogo čarovnikov, pa tudi bunkeljnov. Njene oči so kostanjevo rjave barve. Ima dolg vrat. Perwolin nos je zašiljen in štrli nekoliko v desno stran. To ji je povzročila manjša nezgoda v otroštvu. Namreč, spodrsnilo ji je na tleh, ki so bila namazana z večnamenskim čarobnim odstranjevalcem nesnage gospe Poorge. Padla je direktno na nos. Njenim stopalom, ki nikoli ne smrdijo se prilegajo čevlji številke 39. Najraje je oblečena v dolgo rumeno- črno obleko, kar ponazarja tudi barvi njenega doma. Učenci in profesorji je nikoli ne zgrešijo zaradi njene pokončne drže. Z njo izraža kako ponosna je na svoj dom in nase, ker je njegova ustanoviteljica.
Značaj: Perwola je že od nekdaj pridna in marljiva. Vedno poprime za delom in pomaga drugim, ko potrebujejo pomoč. Te dve lastnosti v njenem značaju prevladujeta in ravno za to v svoj dom sprejema take, ki so pridni in marljivi. Poleg tega pa je Perwola zelo odkrita in vedno pove kar misli, tudi če to koga užali. To se nekako šteje tudi kot njena slaba lastnost. Ena od njenih slabih lastnosti (ki jih nikakor ni malo) je tudi to, da je zelo izbirčna. Pa naj bo to hrana, pijača, ali pa le čevlji za ples. Vedno želi, da bi bilo vse popolno, a to žal ni mogoče. Med dobre lastnosti pa spadajo njena pozitivnost, prijaznost in delavnost oz. marljivost. Poleg poučevanja in celotnega vodenja Bradavičarke je njen velik hobi čarovniški šport quidditch. Že v svojih mladih letih ga je igrala in postala prav nadarjena tolkačica. Ob večerih pa rada posedi v svojem kotičku v kabinetu, z nosom v knjigi in vročim maslenuškom v roki.
Družina: Rodila se je v družini, ki je bila vedno le čarovniške krvi. Imela je kar 3 mlajše sestre in 2 starejša brata. Od teh sta zdaj živa le še najstarejši brat Rogolus in sestra Amy. Njena mama je umrla že v Perwolinih najstniških letih, a nihče ne ve zakaj.
Sposobnosti: je ena izmed štirih najmočnejših čarovnikov
Največja hiba: ljubosumje
Zgodovina: Rodila se je nekega mrzlega februarja pred 200 leti. Odraščala je med petimi brati in sestrami. Za vse je skrbela mama, saj je oče umrl, ko ga je napadel zmaj. Perwola ji je rade volje pomagala in je prav zato postala tako pridna in marljiva. Vsak popoldan jih je mama učila čaranja. Perwola je kmalu obvladala tudi najtežje uroke, kajti bila je izjemno nadarjena. Pri šestnajstih pa ji je umrla mama in prevzela je skrb za družino. Bratom in sestram je kuhala, prala, jih učila. Čez nekaj let je skupaj z Salazarjem, Danielo in Godricom ustanovila Bradavičarko, akademijo za čarovnike in čarovnice. Vodila je tudi svoj dom, poimenovan po njenem priimku. Vanj je sprejela otroke kakršna je bila ona sama v njihovih letih- pridne in marljive. Tam je poučevala in to počne še zdaj. Bradavičarka je njen drugi dom in niti zamisliti si ne more, da bi jo zapustila.
Metamorf: Kot metamorf lahko Pewola spreminja samo dele svojega obraza. Npr. spremeni obliko nosa, da je bolj zašiljen, spremeni obliko ustnic, da so bolj polne… Tega nikoli ne počne v družbi, saj meni, da je nekulturno.
Bivališče: preprosta majhna hišica v Barnsleyu
Živalski ljubljenčki: Jazbec Adolf in veliko-oka uharica Sybila

Bivališče-opis:
Njeno bivališče spominja na preprosto malo hišico, a v notranjosti je zaradi čarovnije veliko bolj prostorna. Ima kar 10 sob in dve od teh sta namenjene čaranju (ena varjenju napojev, druga eksperimentiranju z novimi uroki ali za vadbo starih). V vseh sobah prevladuje močan vonj po sivki, ki se ga Perwola na vsak način ne more znebiti. V njeni spalnici je le postelja in predalnik iz jesenovega lesa. Na njem je lučka in rože za dekoracijo. V kopalnici, ki se skriva v prvem nadstropju je velika kopalna kad v kateri se Perwola prav rada namaka. Ima prostorno kuhinjo z zelenimi omarami v katerih je spravljeno vse od makaronov do čokoladnih žab. Ena od sob je polna starih knjig obžrtih od moljev. Ostale sobe so skrbno zaklenjene in Perwola jih uporablja le redkokdaj. Kaj je notri pa ostaja skrivnost. Zunaj hiše je majhen vrtiček na katerem so vse zeli, ki bi jih mrda potrebovala za varjenje napojev.


Živali-opis:

Ime: Adolf
Natančna vrsta: navadni gozdni jazbec
Videz: Je črno bele barve kot vsak navaden jazbec. Njegov smrček je rjav, oči pa bledo sive barve, zaradi katerih se zdi, da je žalosten. Kot vsak jazbec ima tudi Adolf štiri tace.
Značaj: ljubljenček je vsekakor priden, kot sama Perwola, a od nje se bistveno razlikuje po eni lastnosti- marljivosti. Adolf ni niti malo marljiv. Saj kaj drugega pa bi se pričakovalo od jazbeca. Najraje se zadržuje v Perwolinem kabinetu kjer počiva. Včasih se ob večerih rad tudi malo pocrklja in tako Perwoli pokaže svojo naklonjenost do nje.
Sposobnosti: Adolf nima nobenih magičnih sposobnosti. Razen če štejemo to, da je prvak v spanju.
http://shrani.si/f/40/13D/1NdgBCaV/0cfda9493de9318ce6428796.jpg

Ime: Sybila
Natančna vrsta: sova uharica
Videz: Sybila je 30 centimetrov visoka uharica. Njeno perje je sivkaste barve, ponekod pa je opazno tudi svetlo rjavkasto perje. Ima oster kljun s katerim lahko prav lepo ugrizne, če ji kaj ni po godu. Ima velike, oranžno- rjave oči, ki radovedno zrejo okoli sebe.
Značaj: je delavna in ljubka sova, ki je pripravljena vsako pismo ali paket dostaviti zelo daleč. Nad svojim delom nikoli ne obupa. Nikoli ni trmasta ampak svojo lastnico uboga, pa naj ji ta naroči karkoli.
Sposobnosti: je veliko hitrejša od navadnih sov, zato tudi Perwola dobi pošto prej od ostalih.
http://shrani.si/f/W/10e/48b6kMi1/longearedowl185027.jpg

opis za metlo:
Vrsta metle: Fast Sophie
Videz: Fast Sophie, je v starih časih veljala za eno najboljših metel a katerimi so letali čarovniki. Na trgu so jo prodajali za kaj 300 guldov, kar nikakor ni malo denarja. Zdaj se je njena cena znižala na 50 guldov. Dolga je meter in pol, njen ročaj je iz močnega hrastovega lesa, ki lahko na sebi prenaša veliko težo (ravno za to so jo uporabljali oz. jo še vedno, za razna potovanja- nanjo so nanjo pripeli kovčke, ki jih zaradi močnega ročaja sploh ni bilo treba začarati, da so lahki kot pero. Njene ščetine so vrbine, celoten ročaj pa je premazan z nedrsečim lakom s katerega lahko z lahkoto očistimo vso umazanijo, ki se nabere pri letenju. Edina slabost metle je, da se pri ovinkih, pa naj bodo ostri ali ne, zavihti za 10 stopinj nazaj. Čarovnike, ki niso vešči v letenju bi lahko to tako presenetilo, da bi preprosto padli z metle. Perwola je to metlo kupila pri šestnajstih letih in jo še vedno uporablja.
Sposobnosti: Njeni pospeški so 6,5 metrov na sekundo. Ni pretirano hitra, če jo primerjamo z Nimbusom 2001 ali Ognjeno strelo. Ravno zaradi počasnosti jo zdaj večinoma uporabljamo le za potovanja, krajše lete, včasih pa je metla slovela kot najboljša dirkalna metla.

___________________________________________________

  • Ustanoviteljica in voditeljica čarovniškega doma Pihpuffa
Nazaj na vrh Go down
Daniela DrznvraanŠtevilo prispevkov : 1
Join date : 29/07/2015

ObjavljaNaslov sporočila: Re: čarovniki in čarovnice   Sre 12 Avg 2015, 11:22

Rasa: čarovnica
Ime: Daniela
Priimek: Drznvraan
Dom: Drznvraan (Daniela je ustanoviteljica)
Starost: 200 let
Videz: Ima črne lase in temne oči, ki so pravo nasprotje njeni bledi polti. Res je lepa, a hkrati tudi nekoliko zastrašujoča. Znaki staranja so se je komaj začeli lotevati in nikakor ne izgleda stara 200. Najvec kakih 40. Je visoka, njeni lasje pa so dolgi.
Značaj: Daniela je kreativna in izredno inteligentna čarovnica, ki vase nenehno vsrkava znanje. Podatek sliši enkrat in ostal bo v njeni glavi. Zato tudi v njen dom pridejo bistri čarovniki. Je stroga vendar tudi odpustljiva in ljubeča.
Družina: Ima hčerko Heleno Drznvraan, ki je duh. Pod družino šteje tudi svojo najboljšo prijateljico Perwolo Pihpuff. Po naglasu se Danieli jasno vidi, da je rojena Škotinja. Skoraj za družinska člana šteje tudUi svoja prijatelja: Salazarja Spolzgada in Godrica Gryfondoma. Sicer pa je odraščala z očimom in polbratom (oba sta vedela, da je čarovnica, čeprav sta navadna človeka). Njen pravi oče je pobegnil, ker ni hotel take hčerke, mama Katherine pa je kmalu po rojstvu polbrata umrla.
Sposobnosti: Obvlada čaranje in je ena od 4 najmočnejših čarovnikov (pravzaprav najmodrejša čarovnica od vseh). Poleg tega svoje znanje preko poučevanja predaja naprej. Najpogosteje svoje vajence uči spreminjanja oblike, urokov, napojev in rastlinoslovja.
Največja hiba: Zelo je čustvena in hitro ji lahko zlomiš srce.
Čarobna palica: Daniela si je svojo palico naredila sama. Dolga je 14,53 cm, narejena iz trtinega lesa, za čarobno sredico pa je uporabila hipogrifovo pero.
Zgodovina: Rojena je bila na Škotskem. Oče jo je zapustil zaradi njenih sposobnosti, mama pa je z drugim navadnim človekom dobila navadnega človeškega sina in pri njegovem porou umrla. Daniela je odraščala z očimom in polbratom dokler nista umrla. V tem času je rodila hči Heleno, katere oče je pobegnil in ga hči ni nikoli spoznala. Po tistem sta mirno živeli sami, dokler ni Helena bila umorjena. Nekaj časa je bila Daniela tako sama, saj ji je umrla vsa družina, dokler se Helena ni vrnila kot duh.
Čarobni diadem: Daniela ima svoj diadem, ki razodene vso znanje sveta tistemu, ki si ga nadene. Naredila ga je sama.
Mag: Kot mag se spremeni v črno vrano.
Metamorf: Kot metamorf lahko svoje telo spreminja kolikor želi in brez omejitev.
Bivališče: Vrh Drznvraanskega stolpa na Bradavičarki.
Živalski ljubljenčki: sova Pixi, dihurka Katniss, dihur Chrispy.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Bivališče-opis: dom Drznvraan se nahaja v enem od Bradavičarskih stolpov. V njegovem vrhu ima svoje stanovanje Daniela. Ima spalnico, ki si jo deli s hčerko, kuhinjo, kopalnico in delavni kabinet. Je edina, ki ima (poleg Helene) vstop v vrh tega stolpa. Vanj pride skozi Drznvraanski dnevni prostor ali po svoji skrivni zasebni poti, ki ima neko povezavo s premičnini stopnicami Bradavičarke (bile so njena ideja).
Do njenega stanovanja vodijo bele marmorne stopnice iz Drznvraanske dnevne sobe, ki privedejo do ogromnih hrastovih vrat. Za njimi je kratek, ozek hodnik. Vrata na desni strani vodijo v majhno spalnico, ki je ob zunanji steni zaradi stolpičeve strehe precej poševna in nizka. Čisto pri vratih je mogočen steber, okoli njega pa ozko stopnišče v kuhinjo zgoraj. Z začarnim zidom je ločena od Danielinega kabineta. Ta ima odkrit strop, tako da Daniela vidi nebo, vendar je začaran tako, da vreme ne prodre skozi, prav tako pa se ne vidi od zunaj, kaj je notri.
Na levi strani hodnika spodaj so vrata v kopalnico. Za kopanje ima namesto bane začaran vodnjak.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Živali-opis:

Ime: Pixi
Natančna vrsta: Lesna sova
Videz: http://shrani.si/f/1z/Wu/1JLv0nGk/o0500068412601188615.jpg Visoka je 37 cm. Razpon kril je dolg 96 cm.
Značaj: Je nočna ptica, ki podnevi enostavno spi in se ne pusti motiti. Je muhasta in težko naveže lep odnos z drugimi.
Sposobnosti: Izredno dobro vidi v popolni temi (najbolje od vseh navadnih vrst ptic).

Ime: Katniss
Natančna vrsta: Beli dihur (Albino dlake)
Videz: Popolnoma bela dihurka z rdečimi očmi.
Značaj: Natrenirana je, da spremlja svojo lastnico, kadar ji je dovoljeno prosto gibanje pa se do večera vedno vrne domov. Je družabna in zahteva veliko pozornosti. Je igriva, vendar ne grize.
Sposobnosti: Ko gre za beg je zelo hitra in se izmuzne marsikam.

Ime: Chrispy
Natančna vrsta: Beli dihur (Cinnamon dlake)
Videz: http://www.aro.si/images/stories/Prispevki/dihurji%20razlicne%20barve.jpg (Chrispy je tisti rjav čist zgori, poleg pa je Albino Katniss, ostale ignoririte).
Značaj: Natreniran je, da spremlja svojo lastnico, kadar mu je dovoljeno prosto gibanje pa se do večera vedno vrne domov. Je družaben in zahteva veliko pozornosti. V svoji igrivosti rad grize.
Sposobnosti: Ko gre za beg je zelo hiter in se zmuzne marsikam.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Opis za metlo:
Vrsta: nimbus 2000
Videz: http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20150530185551/harrypotter/images/0/0f/Nimbus_2000_1.jpg Ročaj je iz prožnega mahagonijevega lesa
Lastnosti: Je ena prvih dirkalnih metel. Nastala je leta 1991 in med starejšimi metlami ni nobene bolše.

___________________________________________________
Ustanoviteljica in voditeljica čarovniškega doma Drznvraana!
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: čarovniki in čarovnice   

Nazaj na vrh Go down
 
čarovniki in čarovnice
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Svet magičnega :: Pred začetkom NUJNO! :: OPISI-
Pojdi na: